Pun in valoare feminitatea, eleganta si delicatetea celei care le poarta !

Bijuteriile din sticla de Murano sunt apreciate de femeile cu simt estetic rafinat si pun in valoare feminitatea, eleganta si delicatetea celei care le poarta.

Realizate manual dupa tehnica maestrilor sticlari venetieni si innobilate cu metale pretioase care le ofera un colorit deosebit, aceste bijuterii te vor purta in atmosfera vibranta a Venetiei.

În laguna venețiană, la 2 km de coastă, se află Insula Murano. Populația este de cca. 5000 locuitori. În acest mic orășel (în România echivalentul unei comune mai mari) s-a dezvoltat înaintea perioadei moderne o industrie a sticlei devenită celebră.

Ca parte a Republicii Venețiene Insula Murano se bucura de o anume autonomie internă. Nu doar că avea propriul cod de legi și propriul Sfat suprem, ci chiar și monedă proprie și un ambasador la Veneția.

Demn de observat este faptul că atunci când un om de rând izbutea să devină meșter sticlar era înnobilat și înscris în Cartea de aur a insulei. Meșterii sticlari din Murano erau considerați egalii celor mai nobile familii din Veneția. Pe de altă parte, ei erau urmăriți în permanență de poliția venețiană și supuși unei legi severe, care interzicea părăsirea insulei și mai ales a domeniilor venețiene. Unele dintre prevederi sunau astfel: „Dacă vreun lucrător sau meșter sticlar va înstrăina arta sa din Veneția în dauna republicii, i se va trimite ordin să se întoarcă în țară. Dacă nu se va supune acestui ordin, vor fi aruncate în închisoare persoanele lui cele mai apropiate, pentru ca prin aceasta să fie silit să se întoarcă. Dacă nu va abandona totuși hotărârea de a rămâne în străinătate, se va trimite după el o persoană însărcinată cu misiunea de a-l ucide”.

Această duritate îngrozitoare, care mergea până la întemnițare și asasini plătiți, avea o justificare serioasă: prețul unui vas de Murano era gigantic. Iar pierderea unui asemenea privilegiu economic însemna o lovitură foarte grea pentru Veneția, o țară în general lipsită de resurse interne.

Sticla de Murano se făcea după rețete secrete, la care se adăuga o măiestrie unică a prelucrării sticlei obținute.

Descopera acum bijuteriile de calitate care isi vor pastra intotdeauna stralucirea.

 

 

Imagine similară

 

Imagine similară

Imagine similară

Imagine similară

Imagine similară

 

Daca vrei sa oferi cadouri originale ghideaza-te dupa 5 reguli simple:

  • 1. Evita lucrurile banale, superficiale
  • 2. Orienteaza-te spre lucruri calitative
  • 3. Alege cadouri pline de emotie sau risca cu un cadou cu totul neobisnuit
  • 4. Stabileste echilibrul perfect intre costul cadoului si rata lui de succes
  • 5. Personalizeaza cadoul si pune acent pe unicitatea persoanei careia ii faci un cadou

 

AVANTAJE:

 

  • Toate bijuteriile prezntate mai sus sunt ambalate Gratuit intr-o cutie eleganta, de cea mai buna calitate si sunt accesorizate cu pamblica rosie, fara sa fie necesara o alta ambalare tip cadou.
  • Serviciul GRATUIT – „Felicitare cu mesaj personalizat”
  • ,,Oferim clientilor o garantie comerciala de 90 de zile de la data cumpararii produsului. Aceasta garantie comerciala este independenta si suplimentara fata de garantia de conformitate acordata prin lege.”
  • Produsele cumparate online se pot returna in termen de 14 zile calendaristice de la data intrarii in posesie.
  • Toate bijuteriile si decoratiunile Muranos sunt 100% originale si vin insotite de certificatul de autencitate emis de producator.
  • Comenzile sunt preluate in cel mai scurt timp astfel produsele dorite vor ajunge la tine in cel mai scurt timp.

Imagine similară


Lasă un comentariu