Miere de Manuka 550+(UMF 25+) 500g MANUKA HEALTH – Posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere!

Miere de Manuka 550+(UMF 25+) 500g MANUKA HEALTH

Imagine similară

Descriere Miere de Manuka 550+(UMF 25+) 500g de la MANUKA HEALTH

 

Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă. Iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt. Peste 20 de ani de cercetare, inclusiv studiile făcute de Prof. Dr. Molan din Noua Zeelandă sau Prof. Thomas Henle de la Universitatea Dresden din Germania, atestă faptul că mierea de Manuka are proprietăţi antibacteriene ce o califică pentru a fi folosită cu scop medical.

UMF (unique manuka factor), sau factorul unic al mierii de Manuka, are menirea de a indicaputerea antibacteriană a acestui produs apicol. Mierea de Manuka cu UMF 10+ are proprietăţi farmaceutice. Iar mierea cu UMF între 15+ şi 25+ e folosită în multe spitale din Noua Zeelandă, Australia, Franţa, Marea Britanie, Japonia.

MGO, factorul unic al mierii de Manuka, este o componenta terapeutica care are menirea de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol.

Mierea MGO 100+ – nivel de intretinere, este indicata pentru sustinerea sistemului imunitar in afectiuni usoare si de scurta durata sau recente (raceli, dureri de gat, etc).

Mierea MGO 250+ – nivel util – este indicata pentru tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice. Se recomanda un tratament cu 3-4 lingurite de miere pe zi urmat de un tratament de mentinere de 1 lingurita pe zi.

Mierea MGO 400+ nivel superior cu activitate foarte ridicata – se recomanda mai ales in cazul afectiunilor acute sau cronice, care au fost tratate anterior si care au o rezistenta sporita la tratamente.

Mierea MGO 550+ – nivel maxim de activitate – se recomanda in cazurile unor infectii foarte rezistente.

Atentie:

Folosirea unui nivel de activitate prea puternic in cazurile in care nu este necesar poate duce in anumite cazuri la aparitia unor reactii adverse sau de sensibilitate din partea organismului, de aceea va recomandam sa folositi factorul potrivit necesitatilor Dvs.


Imunitate dureri gat. alergii, sinuzita, imbunatatirea somnului, colesterol, gripa si raceala, energie, migrene, neutralizarea PH-ului, sanatatea ochilor, afte
Sistem digestiv aciditate si reflux gastric, afectiuni gastro intestinale, helycobacter pilori, paraziti intestinali
Afectiuni bacteriene acnee, infectii cu stafilococ auriu, ingrijirea dintilor si gingiilor, reducerea inflamatiilor, candida, efect antibiotic, herpes, ciuperci ale unghiilor, piciorul atletului, mirosul neplacut al gurii – halena
Ingrijire externa eczeme, dermatite, arsuri si rani, ingrijirea dintilor si a gingiilor, tratamente faciale, ulceratii ale pielii, foliculita de la epilare sau barbierit, matreata, intepaturi insecte, cicatrici, iritatie scutec, puncte negre, efect antirid, caderea parului

Beneficiile mierii de manuka:

Mierea de Manuka este recunoscuta in tara de origine, Noua Zeelanda, datorita proprietatilor sale antivirale, antibacteriene, antifungice, dar si pentru roul sau important in cosmetica.

Uz intern: febră, bronșită cronică, sinuzită cronică, arsuri la stomac, dureri de gât, rinită, gastroenterită, gingivită, afecțiuni parodontale, astm, tenie; distruge până și bacteria Heliobacter pylori, care provoacă majoritatea ulcerelor stomacale; are efect anti-carii și elimină placa dentară; potențează acțiunea radioterapiei în unele forme de cancer, etc.

Uz extern: plăgi chirurgicale și infectate, arsuri de gradul I și II, leziuni, eczeme, psoriazis, mușcături de insecte, herpes.

Uz cosmetic: riduri, acnee, păr uscat.

Cum alegem mierea de Manuka?

PRODUS Methylglyoxal mg/kg Putere de vindecare
MGO 100 Manuka 100mg/kg Minimă
MGO 250 Manuka 250 mg/kg Medie
MGO 400 Manuka 400 mg/kg Bună
MGO 550 Manuka 550 mg/kg Foarte bună

Cu ce diferă față de alte tipuri de miere ?

 Capacitatea Mierii de Manuka de a distruge bacterii precum Staphylococcus aureus sau MRSA este de până la 50 de ori mai mare decât a antibioticelor obișnuite.

Toate tipurile de miere conțin enzima glucoză oxidază, responsabilă cu producerea de peroxid de hidrogen, o moleculă care și-a dovedit eficiența în testele de laborator, dar care se distruge atunci când intră în contact cu fluidele și țesuturile corporale, sau când mierea este expusă la lumină și căldură.

O altă enzimă care se regăsește în miere este metilglioxalul (MGO). Spre deosebire de enzima glucoză oxidază, metilglioxalul nu produce peroxid de hidrogen, dar rezistă mai mult în timp, la căldură și la lumină și are efect antibacterian imediat. În mierea obișnuită, metilglioxalul este prezent în cantități foarte mici: 20-50 mg/kg.

Alte informații

sediul Manuka Health Noua zeelanda

Prof. dr. Molan și Prof. Thomas Henle (Universitatea Tehnică din Dresden, Germania) susțin că măsurarea nivelului de metilglioxal reprezintă un standard esențial de identificare a mierii de Manuka cu activitate antibacteriană non-peroxidică puternică.

Faptul că Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere este confirmat de cei 20 de ani de cercetări, printre care și cele făcute de Prof. dr. Molan, biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.

Cunoscută sub numele de factor UMF (Unique Manuka Factor), această calitate specială are caracter stabil, deci nu își pierde puterea când mierea este expusă la lumină și soare, sau când este diluată în apă. Mierea de Manuka cu UMF 10+ este potrivită pentru uz medical sau farmaceutic. Mierea cu UMF între 15 și 25+ este utilizată în spitale din Franța, Marea Britanie, Japonia, Australia, Noua Zeelandă.


Lasă un comentariu