Venerata de peste 5000 de ani – izvorul vietii !

Imagine similară

Informații Nutriționale

Tulsi este un arbust aromatic din familia busuiocului, Lamiaceae, care se consideră a fi originar din Nordul Indiei. Astăzi este cultivat în zona tropicelor. Tulsi este o plantă perenă care are un miros ușor de lămâie și flori roz-movulii. Există mai multe tipuri, majoritatea acestora fiind similare ca beneficii și caracteristici. Cel mai cunoscut tip este Tulsi Rama, ce are tulpina albă. Doar ca idee, aproximativ 6 grame de frunze de Tulsi conțin:

  • 1 calorie
  • 0 colesterol
  • 31% vitamina K
  • 6% vitamina A
  • 2% vitamina C
  • 3% mangan
  • 1% folati
  • 1% calciu
  • 1% potasiu
  • 1% magneziu

IZVORUL VIETII

 

Tulsi, denumit și Busuioc Sfânt, este cunoscut ca si adaptogen cat si pentru puterile sale vindecătoare, fiind folosit de peste 5.000 de ani.  Se consideră că Tulsi este orginar din Asia tropicală, însă astăzi este cultivat în climate tropicale de pe tot întinsul globului și este consumat sub formă de ceai sau suplimente alimentare.

În medicina modernă, în ultimii zeci de ani, mai mulți cercetători și oameni de știință au studiat efectele farmacologice ale diferitelor părți ale plantei Tulsi asupra sistemului imunitar,  sistemului reproducător, sistemului nervos central, cardiovascular, gastric, urinar și asupra biochimiei sângelui. Pe baza acestor cercetări s-a dezvoltat o bază științifică referitoare la întrebuințările terapeutice ale acesti plante. Acesta contribuie la protejarea organelor și a țesuturilor împotriva stresului chimic datorat poluanților industriali și metalelor grele și, împotriva stresului fizic cauzat de epuizare fizică, ischemie, lipsa de mișcare și expunerea la temperaturi reci și zgomot excesiv.

În sistemele de medicină tradițională, diferite părți ale plantei Tulsi – frunzele, tulpina, rădăcina, florile, semințele, ramurile și întreaga plantă – sunt recomandate pentru tratamentul bronșitelor, astmului bronșic, malariei, diareei, dizenteriei, problemelor pielii, artritelor, problemelor ochilor, febra cronică și mușcături de insecte.

Imagine similară

 

Zece beneficii ale Tulsi (Busuioc Indian)

Vă recomand cu drag să descoperiți beneficiile TULSI, denumit “Regina plantelor medicinale”:

  1. Combate acneea

Tulsi omoară bacteriile și combate infecțiile, de aceea este un remediu la îndemână pentru acnee și alte probleme ale pielii. Contribuie la ameliorarea infecțiilor pielii atât din interior cât și din exterior – fiind complet sigur pentru consum! Cercetările arată faptul că Tulsi este un tratament natural pentru acnee și devine foarte eficient când este combinat ca bază cu ulei de cocos, întrucât acesta este mai vâscos și pătrunde mai ușor în piele.

  1. Protejează împotriva diabetului

Tulsi are abilitatea de a echilibra nivelul glucozei din sânge. Mai multe cercetări, inclusiv studii clinice pe oameni, au dovedit că Tulsi are acțiune anti-diabetică. Studiile pe animale în laborator, au arătat faptul că poate reduce nivelul glucozei din sânge, poate echilibra profilul lipidic anormal și protejează ficatul și rinichii de afecțiunile metabolice cauzate de un nivel ridicat al glucidelor.

  1. Protejează împotriva cancerului

În general, Tulsi poate că nu este un tratament natural anti-cancer, însă poate ajuta la prevenirea sa. Cercetările arată faptul că persoanele care consumă în mod uzual Tulsi, au o rată mai mică de a fi compromiși din punct de vedere imunitar și mai puțin susceptibili să dezvolte celule canceroase. Cercetările arată faptul că fitochimicalele din Tulsi previn cancerele de piele, plămâni, ficat și pe cele oro-faringiene deoarece acestea au acțiune  antioxidantă, sporesc expresia genelor sănătoase, induc moartea celulelor canceroase, previn creșterea vaselor tumorale de sânge și blochează metastaza.

Tulsi ajută, de asemenea, la protejarea organismului de otrăvirea cu radiații și ajuta la recuperarea organismul după expunerea la tratamentul cu radiații. Studiile de laborator publicate în jurnalul Alternative Medicine Review, arată că Tulsi protejează împotriva leziunilor toxico-chimice prin creșterea moleculelor antioxidante din corp, precum Glutationul, și sporește activitatea enzimelor antioxidante. Aceste enzime protejează celulele și membrana acestora prin combaterea leziunilor cauzate de radicalii liberi datorate lipsei de oxigen sau a altor agenți toxici.

  1. Echilibrează nivelul hormonilor din organism

Un nivel ridicat de cortizol poate fi periculos. Cortizolul este cunoscut drept hormonul stresului și un nivel ridicat al acestuia poate avea un imact major asupra învățării, memoriei, funcției imunitare, densității oaselor, creșterii în greutate și boli cardio-vasculare.Tulsi are abilitatea să regleze nivelurile de cortizol și să le mențină în valori normale, în mod natural.

  1. Calmează febra

Frunzele de Tulsi acționează asemenea unui antibiotic, germicid sau dezinfectant si protejează împotriva virusurilor și a bacteriilor. Atunci când avem febră este un semn că organismul nostru luptă împotriva unei infecții. Astfel, prin proprietățile sale anti-infecțioase, Tulsi ajută la prevenirea febrei și la însănătoșirea organismului.

  1. Ajută în cazul problemelor respiratorii

Tulsi este, în general, eficient în alinarea aproape a tuturor afecțiunilor respiratorii acționând ca un remediu bronșic natural, eficient în cazul tusei care are cauze infecțioase la nivelul tractului respirator superior, precum gripa sau răceala. Substanțele din compoziția frunzelor de lui precum camfenele, eugenolul și cineolul, cotribuie la decongestionarea căilor respiratorii și la ameliorarea simptomelor asociate. Aceasta înseamnă că este folosit și ca un remediu natural împotriva astmului bronșic, întrucât contribuie la decongestionarea căilor respiratorii și la o respirație mai ușoară.

  1. O sursă excelentă pentru Vitamina K

Vitamina K este o vitamină esențială solubilă în grăsimi ce joacă un rol important în sănătatea oaselor și a inimii. Este una dintre vitaminele responsabile cu mineralizarea oaselor dar și cu buna funcționare a creierului, a metabolismului și a sănătății celulare. O cană de ceai Tulsi, conține destulă vitamina K cât pentru necesarul zilnic al organismului, contribuind la densitatea oaselor, sănătatea digestivă și buna funcționare a creierului.

  1. Îngrijirea cavității bucale

Tulsi are puterea de a combate bacteriile din cavitatea bucală ce determină afecțini ale dinților precum carii, tartru și respirație urât mirositoare. El poate ajuta la diminuarea ulcerelor gurii și este, în general, considerat că poate stopa creșterea celulelor orale canceroase, din cauza tutunului.

  1. Combate durerile de cap

Deoarece Tulsi are proprietăți sedative și dizinfectante este un remediu natural împotriva migrenelor și a durerilor de cap. Este foarte eficient în durerile de cap cauzate mai ales de inflamația sinusurilor. Este un anti-congestionant natural care contribuie la eliminarea tensiunii din cauza inflamnației sinusurilor. Un mod simplu de a preveni aceste dureri este consumul unei căni de ceai Tulsi pe zi.

  1. Benefic pentru sănătatea ochilor

Ochii noștri sunt foarte predispuși la infecții virale, fungice, bacteriene care pot fi periculoase. Din fericire, Tulsi poate fi un adjuvant preventiv eficient și în acest caz. El poate ajuta la combaterea conjunctivitelor și abceselor. Are acțiune anti-inflamatoare, liniștitoare și de protecție a ochilor de leziunile ce pot fi provocate de poluarea din mediu și radicali liberi.  Tulsi este cunoscut și ca remediu antic împotriva glaucomului.

Pentru a ne bucura de beneficiile Tulsi (Busuiocului Sfânt), noi folosim produsele ORGANIC INDIA (ceaiuri și suplimente), datorită certificărilor organice. Astfel, calitățile acestei plante minunate sunt garantate întrucât nu sunt folosite pesticide, erbicide sau alte substante chimice. Ele sunt crescute pe un sol netratat cu substanțe sau îngrășăminte chimice.


Lasă un comentariu