Cum sa aleg ochelarii de soare? – 7 tipuri de design si 4 genuri !

Ochelarii de soare sunt un accesoriu indispensabil şi nu prea se poate fără ei atunci când soarele puternic îşi face simţită prezenţa.

Acest lucru il voi prezenta astazi, in detaliu,  pe site-ul meu https://reduceriastazi.wordpress.com.

Să vedem cum alegem ochelarii de soare în funcţie de forma feţei şi la ce detalii trebuie să fim atenţi.

Cum alegem ochelarii de soare în funcţie de forma feţei Ochelarii de soare se găsesc într-o sumedenie de forme, dimensiuni şi culori, însă trebuie să îndeplinească un criteriu esenţial: să respecte forma feţei, astfel încât trăsăturile să nu fie ascunse sau exagerate de purtarea unui anumit tip de ochelari.

Ochelari de soare pentru faţa rotundă Persoanele cu faţa rotundă trebuie să aleagă ochelari de soare cu unghiuri ascuţite (pătraţi sau dreptunghiulari) sau modele cu lentile alungite, în lateral, cu rame înguste, geometrice, pentru a masca rotunjimea feţei şi pentru a scoate în evidenţă alte trăsături ale feţei.

Ochelari de soare pentru faţa ovală

Persoanele cu faţa ovală sunt conderate extrem de norocoase, având în vedere că această fizionomie este considerată perfectă pentru orice model de ochelari de soare. Cu toate acestea, nu trebuie alese ramele înguste sau mult prea rotunde, spun specialiştii.

Ochelari de soare pentru faţa pătrată

Maxilarul lat şi fruntea proeminentă sunt trăsături de bază ale acestei fizionomii. Dat fiind faptul că trăsăturile feţei sunt în unghi drept, cei mai priviţi ochelari de soare sunt cei rotunzi sau ovali, care îndulcesc natura unghiulară a feţei.

Ochelari de soare pentru faţa alungită

În cazul persoanelor cu faţa alungită, trăsăturile ascuţite, prea lungi, necesită ochelari de soare cu lentile dreptunghiulare sau ochelari tip pilot şi ramele care acoperă centrul feţei şi creează un efect de diminuare optică a lungimii feţei.

Ochelari de soare pentru faţa în formă de inimă

Cel mai dificil în alegerea ochelarilor de soare le este persoanelor care prezintă această fizionomie, cu fruntea lată, pomeţi proeminenţi şi bărbia îngustă. Lor li se potrivesc ramele cât mai subţiri, rotunde sau pătrate (care estompează lăţimea frunţii), şi ochelarii de dimensiuni reduse.

Cum alegem ochelarii de soare în funcţie de culoarea părului şi nuanţa tenului

Culoarea ramelor şi a lentilelor ochelarilor de soare ar trebui să complimenteze nuanţele naturale ale părului şi tenului fiecărei persoane. Culoarea lentilelor ar trebui să fie cât mai apropiată de nuanţa părului.

În privinţa nuanţei tenului, trebuie ţinut cont de tonul rece sau cald: tenurilor în nuanţe reci li se potrivesc ramele şi lentilele negre, gri, roz, chihlimbar, iar celor în nuanţe calde li se potrivesc ochelarii cu rame şi lentile de culoarea piersicii, roşii, crem, turcoaz.

Ochelarii trebuie să respecte regula „100% protecţie UV” Chiar dacă ochelarii de soare sunt mai degrabă un accesoriu estetic, medicii avertizează că trebuie să fim foarte atenţi la calitatea lor.

 

Design-ul ochelarilor de soare este de 7 tipuri:

Ochelari de soare unisex Polaroid15 P4213W 00U GOLD

Imagine similară

 

Ochelari de soare dama Polaroid15 PLD 4016/S V08 Havana Light Gold

Imagine similară

 

Imagine similară

 

Ochelari de soare dama Jackie OHH II Ray-Ban RB4098 601/8G

Imagine similară

 

 

Ochelari de soare unisex Ray-Ban RB2180 710/73

Imagine similară

Ochelari de soare barbati Ray-Ban RB8057 154/71

 

Imagine similară

 

Ochelari de soare unisex Wayfarer Ray-Ban RB2140QM 1152N5

Imagine similară

Ochelari de soare unisex Clubmaster Aluminum Ray-Ban RB3507 136/N5

Imagine similară

 

 

Exista 4 genuri de ochelari de soare:

 

Ochelari de soare copii Polaroid P0300D 0FT Red White

Imagine similară

Ochelari de soare barbati Ray-Ban RB3498 61 002/71

Imagine similară

 

Ochelari de soare unisex Clubmaster Folding Ray-Ban RB2176 901SM8

Imagine similară

Ochelari de soare unisex Ray-Ban RB3532 001/68

Imagine similară

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.