Pentru copilul tau – zile si nopti linistite !

Imagine similară

Aproape 20-25% dintre bebeluși sunt afectați de colici. Acestea se manifestă prin episoade de agitație și plâns. Un bebeluș cu colici plânge intens, devenind congestionat și roșu și având tendința de a-și contracta piciorușele și stomăcelul. Toți bebelușii plâng, însă numai în cazul celor care o fac mai mult de trei ore pe zi, trei sau patru zile pe săptămână, poate fi un semn că suferă de colici. Prezența colicilor la bebeluși poate tulbura viața de familie, creându-se o situație extrem de stresantă pentru părinți, atunci când bebelușii plâng ore întregi și nimic nu pare să-i calmeze.

Mod de recunoaștere

  • Colicile pot afecta bebelușul de la 15 zile și până la vârsta de 3 – 4 luni.
  • Bebelușul plânge intens timp de 2 până la 3 ore, fiind imposibil de calmat.
  • Bebelușul plânge aproape întotdeauna în aceleași momente ale zilei, o dată sau de două ori pe zi, de obicei după-amiaza tarziu ori seara devreme.
  • Bebelușul își trage piciorușele către corp, își încordează încheieturile, își agită mânuțele în aer și își arcuiește spatele.
  • Ca și regulă, stomăcelul bebelușului este tare, chiorăie și produce gaze.

Ce e de făcut?

  • Dacă mama alăptează, ea trebuie să reducă ori să elimine complet din dietă alimente care generează ori agravează colicile, precum: conopidă, broccoli, varză, castraveți, ceapă, ardei iute, cafea, suc de portocale și mâncăruri foarte condimentate.
  • Mama trebuie să-și alăpteze bebelușul într-un mod cât mai adecvat, într-o atmosferă calmă și confortabilă.
  • Dacă colicile sunt cauzate de producerea insuficientă a lactazei, disconfortul bebelușului dispare ori se ameliorează semnificativ prin adăugarea enzimei menționate în lapte.
  • Bebelușii născuți prematur sau cu o greutate la naștere sub limită sunt mai predispuși la colici. Aceștia pot avea nevoie de o perioadă mai lungă de timp până vor putea tolera lactoza, dat fiind faptul că acest fenomen depinde, într-o mai mare măsură, de dezvoltarea intestinelor și a florei intestinale.

De ce ColiCalmin?

Pentru că acționează direct asupra cauzei primare a colicilor, și anume DEFICIENȚA TEMPORARĂ DE LACTAZĂ.
Studiile au demonstrat că producerea insuficientă a enzimei lactază este cauza principală a colicilor la sugari.
Astfel, lactoza incomplet digerată trece din intestinul subțire în intestinul gros unde este descompusă prin activitatea bacteriilor, proces care duce la eliberarea de acid lactic și hidrogen care cauzează acele dureri de burtică pe care le numim COLICI.

Eficiență
Enzima lactază facilitează scindarea/digerarea lactozei din lăpticul nou-născutului, eliminându-se astfel cauza durerilor abdominale.

Tolerabilitate
Poate fi administrat sugarilor încă de la naștere.
Nu sunt cunoscute efecte adverse.

Calitate
Enzima lactază din sursă naturală cu activitate intensă.
Nu conține zahăr.
Nu conține alcool.
Îmbunătățește semnificativ calitatea vieții bebelușului și a familiei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.