Cum sa cresti un caine in apartament

Cum sa cresti un caine in apartament - Sandrine Otsmane

Imagine similară

Ati dori sa aveti un caine, dar locuiti intr-un apartament… Oare chiar este posibil? Care sunt constrangerile? Exista rase de caini pe care sa le evitati? Acest ghid practic, simplu si sintetic prezinta toate aspectele de care trebuie sa tineti cont inainte de a gazdui un caine in apartamentul vostru si va dezvaluie toate secretele pentru a-l creste cat mai bine in oras si a avea grija de el in viata de zi cu zi, intr-o convietuire perfecta.

• Inainte sa soseasca
    Puneti-va intrebarile corecte: despre conditiile de viata in mediul urban, despre criteriile pentru alegerea corecta a cainelui, despre prejudecati…
• Deprinderile
    Cum sa-l invatati sa fie curat, sa stea singur, sa mearga in lesa, sa-si marcheze teritoriul pe strada, sa se lase manipulat pentru ingrijiri…
• In viata de zi cu zi
    Cum sa-i asigurati confortul, ce activitati psihice si fizice sa-i propuneti, cum sa comunicati mai bine…
• Problemele de comportament
    Agresivitate, teama, murdarie, stricaciuni, latrat excesiv… Cum sa reactionati si ce sa faceti ca sa remediati problema?

 Fragment din volum:

    “Cum sa se obisnuiasca pe strada
    Pe etrada, exista multi stimuli olfactivi, vizuali si auditivi. O multime de informatii pentru cainele vostru! Primele iesiri vor fi de explorare si veti vedea ca, in cateva zile, va fi din ce in ce mai in largul lui datorita plimparilor frecvente.
    Pastrati-va vigilenta
    Anumiti caini, mai ales puii, vor gusta totul ca sa incerce gustul: este faza orala. Lasati-I sa-si faca descoperirile, scoateti-i din gura ce vi se pare periculos (bucati de sticla), dar, deseori, catelusii iau ceva in gura, mesteca putin, apoi scuipa! Daca va repeziti neincetat sa-i scoateti ce a apucat, se va grabi sa inghita chiar si ce ar putea fi periculos; veti da importanta obiectelor care se afla pe strada si plimbarile voastre nu vor mai fi o placere. Anumitor caini, precum cei din rasa Retriever, le place sa se plimbe cu un obiect gasit, lasati-va cainele sa-si faca alegerile cand nu este prea suparator pentru voi si nici periculos si daca nu este posesiv cu acest obiect fata de alti caini sau de oameni.
    Mersul pe trotuar
    Trebuie sa va invatati cainele sa nu mearga pe sosea si sa ramana pe trotuar. Puteti incepe acest dresaj cu o lesa de 5 metri. Mai intai trebuie sa creati un scenariu, mergand pe o strada fara circulatie; de indata ce cainele vostru se pregateste sa puna o laba pe sosea, ii aratati printr-un „Hei, hei” ca nu sunteti de acord cu aceasta hotarare. Felicitati-I imediat ce revine pe trotuar.
    Intalnirea cu alti caini in lesa
    Cand va intalniti cu alti caini in lesa, observati-I pe proprietar; daca acesta isi leaga cainele sau isi petrece de trei ori lesa pe mana, intrebati-l daca patrupedul este sociabil cu cei din specia lui. Din experienta mea, aceasta atitudine arata ca nu este sau ca proprietarul nu vrea ca tovarasul lui sa se intalneasca cu al vostru. Nu va fortati cainele sa participe la astfel de intalniri, lasati-i libertatea de alegere. Aceasta intalnire trebuie sa tina numai cat se fac prezentarile pentru ca animalul vostru sa invete si sa inteleaga ca, atunci cand este in lesa, are loc doar un salut, se da buna ziua si fiecare isi vede de drum. „

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.